Sirkuspenger gir hest til gården i Potutory

posted in: Nyheter 0

Jordsamvirket er fortsatt aktivt, selv om sidene har vært ute av drift en tid!

Siste nytt er en gave fra Sirkusfondet til Rudolf Steinerskolen i Oslo. Tusen takk! Pengene skal gå til å kjøpe en HEST til gården i Potutory. Kanskje det blir en sirkushest…? Sirkus hadde i alle fall vært en morsom ting å bringe til landsbyens barn og unge! Gården i Potutory har vært i omstrukturering med en rekke nye medarbeidere. Men KUENE VÅRE har de ennå, og de gir melk med høy kvalitet til sykehus og barnehjem i nærmiljøet . og det står kø utenfor utsalget på markedet. Den er populær, for folk oppdager fort kvaliteten. Kvaliteten på jordbruksprodukter er noe ukrainere har et forhold til: de vet når noe er godt – og det synes på etterspørselen. Potutory vokser langsomt, men sikkert. Husene settes i stand, nye familier knytter seg til. Det neste vi skal samle penger til, er utstyr til kjøkkenet slik at det blir lettere å ta imot besøk – av for eksempel skoleklasser.

Her er et bilde av kuene våre på beite!

I juni kommer en skoleklasse med elever fra videregående trinn ved steinerskolen i Bern som skal jobbe på gården i Potutory i en uke. De har samlet inn penger til materialer til sitt byggeprosjekt.

Vår gave går altså til å kjøpe en hest. Vi kommer tilbake med bilde og beretning!

Gården i Potutory i Vest-Ukraina