Jordsamvirket

Jorda trenger oss. Aldri har det vært så viktig å samvirke med og for jorda! Omgitt av konflikter og ufred, er det likevel mange gode krefter som bygger fremtid. Situasjonen i Ukraina er tragisk – dette fantastisk rike jordbrukslandet som nå er arena for maktspill og korrupsjon. Heldigvis kan vi fortelle at gården i Potutory er i full drift. Den befinner seg godt vest i landet og er ikke direkte rammet av konflikten, men alle er selvfølgelig redde for å bli kalt ut i krig. Potutory har vokst og blitt restaurert og utviklet slik at den nå denne våren kan ta imot til de første seminarene for økologiske og biodynamiske bøndene.

Vår kjære medarbeider Rainer Sax er ikke lenger bofast der, han har beveget seg i retning av Georgia og Armenia, men har fortsatt kontakten til Ukraina, og det er han som holder det første kurset i Potutory rundt bruken av de biodynamiske preparatene nå denne våren.

Vi i Jordsamvirket her i Norge ønsker å sette økt fokus på disse områdene igjen. De trenger vår støtte og vår hjertelige oppmerksomhet. Ukraina har det største behovet for pengestøtte, men det er samtidig viktig å utvikle nettverkene og kontaktene med og mellom menneskene i områdene rundt Svartehavet. Georgia og Armenia er sentrale arnesteder for vår kultur, for vårt jordbruk. Ulike, men med mange fellestrekk.

I løpet av 2015 arrangerer vi en reise til nettopp Georgia. Reisen vil gå til landsbygda, til mennesker og prosjekter – og samtidig gi glimt av kultursaktter og tradisjoner. Vi har et fantastisk knippe mennesker som ønsker å hjelpe oss og ta imot oss der nede. Er du interessert, så ta kontakt! Vi legger snart ut mer informasjon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *