Reise til Armenia og Georgia høsten 2018

posted in: Nyheter 0

Studiereise til støtte for partnerprosjektene i Kaukasus

Jordsamvirket , i samarbeid med andre antroposofiske initiativ, Inviterer til en støtte- og studiereise i høstferien 2018 (Uke 40, med mulighet for å utvide til uke 41).

Mottoet er: Nytt liv til gamle kornsorter–med inspirasjon fra ur-kristendommens og livets tre I Kaukasus.

Først lar vi oss inspirere av de monumentale klostrene i Armenias karrige høyfjell; Dernest Georgias mysteriekultur mellom Kaukasustoppene (> 5000 m) og Svartehavet –som viser seg å være overraskende nært knyttet til nettopp Skandinavia; til slutt besøker vi pionerprosjektet Momavlis Mitsa (”Fremtids Jord”) med gårdsdrift, bakeri og utsalg I hovedstaden Tbilisi.

Måtte turen forbinde fortid og fremtid, øst og nord – i oppbygging av et støttenettverk for de modige jordbruks-pionerne i Kaukasus!

 

Jordsamvirke –med hjerte for jorda!

 

Partnerprosjekter – Jordbruk i svartjordbeltet:

1. Modellgården Potutory, halvveis mellom Lviv (Lemberg) og Kiev, 

– et forbilde for hele landet:

Biodynamisk melkeproduksjon, korn-og grønnsaksdyrking på 500 hektar land, urtehage, foredling, lokal økonomi, internasjonale og nasjonale ungdomsprosjekter, seminarvirksomhet for bønder i Ukraina, senter for biodynamiske preparater.

 

2. Verdens eldste kornsorter i Kaukasus – en ungdomskilde for en degenerert matproduksjon?

Modellgård og bakeri ”Momavlis Mitsa” i Georgia

Er hvete gått fra solkorn til ”gift”? Industrielt jordbruk har pushet, overdyrket, kunstgjødslet, pesticidsprayet  og gen-manipulert hveten til de grader at den er blitt ufordøyelig for mange (gluten-intoleranse mm.)

I Kaukasus, der de første kornsortene ble avlet fram av innvidde solprester i yngre steinalder (”Ur-Persia”), ligger en kilde for helbredelse og fornyelse av brødet vårt: Direkte inspirert av Rudolf Steiners jordbrukskurs, har europeiske biodynamikere siden 1920-tallet funnet fram og pleid de unike kaukasiske kornsortene for fremtidens ernæring. Nå, etter årtusenskiftet, er tiden inne til å bringe impulsen til neste steg:

Sortene avles videre, en modellgård sprer kunnskap og brød bakes til en stadig økende kundekrets, torgutsalg med biodynamiske produkter i Tblisi, samt til gourmetrestauranter. Nå åpner eget bakeri i hovedstaden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *