Støtt Ukraina nå!

posted in: Uncategorized 0

UKRAINA i våre hjerter!

De siste ukenes kamper og hendelser i Ukraina har rystet os langt inn i sjelen. Alle ønsker vi å hjelpe og leter etter måter og muligheter for å nå de som trenger det. Mange er på flukt og søker hjelp i andre land, men det er også mange som har søkt til tryggere områder i vest-Ukraina. Et av disse stedene er Potutory, gården som lenge har vært krumtappen i Jordsamvirkets prosjekter i Ukraina.

Potutory er modellgården for økologisk/biologisk dynamisk jordbruk som vi har vært med å bygge opp. Potutory er en liten landsby i nærheten av Bereshani i Ternopil Oblast, et tidligere kollektivbruk som nå drives av flere i samarbeid, med Ivan Boiko som leder, agronom og lærer på jordbruksskolen i Bereshani, vokst opp på kollektivbruket i Potutory.

Gården har overnattingsplasser til 30-35 personer og et storkjøkken, fasiliteter som har vært brukt til seminardeltakere og skoleklasser. Nå er plassene fylt til randen av mennesker som har søkt seg dit fra Kiev og Odessa og Lviv. Utfordringen er å klare å skaffe mat til alle; bortsett fra melk fra kuene og egg fra hønene, så er det ikke tiden for egen avling.

I samtaler med våre kontakter i Ukraina og våre samarbeidspartnere i Sveits, har vi blitt enige om at Jordsamvirket – Ukraina Svartjordfondet (JUS) skal konsentrere hjelpen vår til Potutory, mens de i Sveits bl.a. konsentrerer seg om å hjelpe i Zjytomir, nærmere Kiev.

Vil du hjelpe Ukraina via Jordsamvirket, så vipps til 542818 JORDSAMVIRKET – UKRAINA SVARTJORDFONDET eller til konto i Cultura Kontonummer 1254 05 30686

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *